Friday, 4 April 2008

Duduk Diam Buleh Tak?

Aku tau aku baru saja publish satu post yang belum ada komen lagi pun, tapi bila aku dok blog-hop aku punya la bengang bila aku baca yang Mahathir si tua kutok tu pandai-pandai cadang supaya Mugabe si Diktator yang lebih terok dari Idi Amin tu mai cari asylum di sini.

Pertama sekali, Mahathir ni sapa? Hang bekas Perdana Menteri yang memusnahkan parti hang sendiri pasai orang tak mau ikut perangai hang yang terkutok tu. Kalau dah jadi bekas Perdana Menteri tu sedaq la diri tu.

Hang berbuih-buih mulut kata kat orang yang hang ni tak pernah buat salah. Banyak lah orang percaya kat hang, yang tu depa punya pasai la. Yang hang lani kata kerajaan Malaysia patut bagi asylum kat Mugabe tu pasai apa? Jadi dengan menjemput Mugabe tu adakah hang jugak kata Mugabe tak buat apa pun yang salah? Kalau hang rasa dia jahat dan zalim tentu hang tak panggil dia mai sini. Awat ada apa-apa ka antara hampa dua orang selain perangai burok hampa tu?

Hang sapa nak dictate kat kerajaan supaya bagi asylum kat diktator tu? Bila hang cadang saja yang dia di beri asylum hang jugak secara tak langsung mengaku yang dia ada masaalah. Kalau dia tak ada masaalah pasai apa dia perlu cari asylum. Masaalah apa yang dia ada? Masaalah orang nak kenakan dia? Kalau dia tak buat apa-apa pasai apa orang nak kenakan dia? Pelik jugak, orang lain tak gaduh pun nak bagi asylum kat dia yang hang dok pandai-pandai macam lah negara ni bapak hang punya.

Heran jugak aku pasai tak dengaq pun bloggers-bloggers tertentu melahirkan rasa terkejut depa atas cadangan hang tu? Adakah depa pun setuju dengan cadangan hang tu?

Bayangkan kalau Pak Lah bagi assylum kat Thaksin, aku rasa bloggers ni nanti tergulin-gulin maki dia dengan mak bapak dia sekali, tapi lani depa duduk diam saja, tak berani kata apa bila hang memandai-mandai panggil si Diktator tu mai sini.

Ni Mahathir, hang duduk diam-diam sudah la. Enjoy la persaraan hang. Ada sorang macam hang pun dah kelang kelibut nak panggil mai Pak Hitam tu pulak?

8 comments:

Zawi said...

Che'gu,
He is feeling lonely and needs a friend of similar kind.

Kata Tak Nak said...

Pak Zawi,
Tepat sekali, cuma Mugabe dan Mahathir hitam, eh betoi ka tu.

Saya dok pi tempat you untuk tau latest development on your daughter. If it is not too much to ask buleh tak you update saya the moment you get the result. I hope I am not asking for too much.

cakapaje said...

Salam Cikgu,

He invited Mugabe? I didn't even know that!

Kata Tak Nak said...

Shah,
I didn't know about it either until I went blog hopping. It was first reported in Malaysiakini.

Asil said...

Cikgu,

Mahathir telah buktikan bahawa Malaysia adalah "heaven" bagi penyangak yang seangkatan dengannya.

Cuma ada sikit gangguan dari penyangak Khairy and Co. Dan kebangkitan rakyat bersama Anwar merimaskan.

Banyak pekong yang cuba ditutup. Menjatuhkan Pak Lah adalah satu-satunya jalan. Akhirnya, berkemungkinan PRU13 bukan lagi di tangan rakyat.

Berdoalah agar Sabah dan Sarawak berbuat sesuatu...

Kata Tak Nak said...

asil,
Memang begitu. Sebenarnya Mahathir yang lebih mengelabah daripada Pak lah. Who knows, dia kata macam tu sebab sebenarnya dia sendiri rasa yang dia perlu asylum so mungkin Mugabe boleh offer dia.

Asil said...

Hahaha...

Bole jadi. Nanti Mugambe pulak yang menggelabah. Nyesal nanti...

monsterball said...

kata tak nak....I have been seriously posting on life after death at Shieh's blog......and predicts Mahathir and the rest of those corrupted crooks....who stole hundreds of millions from Malaysians ...will be reborn a beggar.
Believe me..these actors are not really religious at all.
Mahathir has accumulated so much bad khammars....to over shadow what ever little good ones ...he had...will suffer as a beggar in the next life.
Up to now..I simply cannot understand...why people like kerp...hero worship this devilish man...destroying so many Malaysians in his 22 years as a dictator.
I wish any one....especially ..Malays can tell me why Mahathir is still respected and recognised as their hero. The whole world...have no respect for Mahathir at all. go check out a write up......posted and Malaysiakini...about world leaders opinions on Mahathir.
Just look at his cunningness......fuck Bush left and right....than pay US1million...to meet with Bush......to show to Malaysians...how great a man he was....yet kerp still admire such a crooked ...cunning leader?
What about his lyings character...so clearly seen these few years....and now he does not support Najib...bringing him..a total of 5 DPM....he has changed his mind. Who is he...to talk like that.....and yet...get respect from Malays? Why...is he Malaysian savior of Muslims??
Frankly speaking.....those who admire him...are like all UMNO and BN politicians.....ALL..racialists.
But the recent general election....have proven...the young generations...plus most Malaysians are thinking of the country....and not of their own race or personal futures.....but the futures of all youngsters.
But like you said at Kerp' blog...to each his own mindset.
I really wish kerp will teach me....what is so good about Mahathir. I will be open minded and hope we can part our opinions..like two gentlemen.
If he cannot tell us..then .....all those stolen money by Mahathir....seems okay....based on his interpretation of the Koran??
I wonder does he love Tunku Abdul Rahman...more than Mahathir??
Without TAR..there is no Malaysia..and Mahathir may still need to lick the balls of the British.
Yes....politicians are ungrateful..and can change sides for their benefits.....but it looks like ..lot of Malaysians like to be so too.
I just told three commentators...who enjoy mixing with me...to stop calling...as they are selfish and have no principles in like to be true friends.....just passer by friendship...okay la....no need too close.
Have a nice week-end...kata tak nak and all.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive