Sunday, 15 June 2008

Pengumuman Sebenar

Gua nak cakap sama lu semua rakyat Mesia, gua tak buleh buat aper dah la. Gua tau lu mesti mare sama gua punya tapi gua dah buat macam macam tapi tak berjaya la beb. Gua sedih mau cakap sama lu orang semua mulai besok harga minyak terpaksa gua kasi naik sikit la beb. Tak la, sikit sangat tapi tak la banyak sangat sampai seponggit ke duaponggit ke. Gua kasi naik .78 sen je.

Lu orang jangan la mare sama gua sebab ini terpaksa punya beb. Lu orang pegi tengok di luar sana, pegi tengok di Thailand, pegi tengok di Singapore, fuyoo gua cakap lu, harge minyak die melambong beb, sumpah gua cakap lu. Ala tak aci la mau banding dengan Kuwait dengan Arab tu semue. Kite tak buleh dengan negera jauh, kite banding dengan yang dekat baru aci beb.

Bile gua ingat balik la, gua ingat gua ni kena sumpah la beb. Betol gua cakap, lu tengok, bile mamak kerala tu jadi PM harge minyak alahai setoet aje. Tapi bila gua jadi PM saje fuh, dia naik beb, melambong tapi gua tahan jugak beb. Gua kasi tahan sama dia, gua tak kasi naik. Takpe gua cakap, gua kasi naik dia punya subsidi. Banyak beb kerajaan kena tanggung tapi pasai lu orang semua member kamceng gua, gua kasi tahan jugak.

Tapi beb, lu jangan mare la, baru-baru ni entah hantu pelesit mana sudah rasok itu oil traders la beb. Satu kali dia orang kasi lambong baik punya tinggi la beb. Itu jam gua cakap lu, gua ada dalam jamban, bagoih punya teran, tibe-tibe Kak Jean lu ketuk pintu jamban cakap itu Najib mau cakap sama gua. Puh, potong stim la itu Najib, gua bagoih punya teran dia sudah kacau.

Gua pun keluar la, tak dan basuh beb, gua tanya Najib apa hal, aleh, aleh dia cakap harga minyak naik lebih seratus lu. Gua pening time tu jugak beb. Sumpah gua cakap lu, gua jatuh situ jugak, habis towel gua kena bekas itu barang.

Gua meeting la beb sama cabinet. Semua muka masam beb. Dia orang bagi pilih la. Kalau terus subsidi kena batal projek-projek mega gua. Kalau tak mau batal projek kena tarik subsidi. Lagi pening beb, gua cakap lu.

Gua duduk gua timbang la, rakyat ka projek ka. Kalau gua pilih projek rakyat sakit, kalau gua pilih rakyat, member-member gua pulak tak dapat projek beb.

Last-last gua panggil semua member-member gua yang akan untung kalau dapat projek tu, gua tanya sama diaorang la. Lu nak tau ka beb, satu pun tak cakap suruh berhenti projek. Diaorang semue cakap kasi terus itu projek.

Jadi lu orang jangan mare sama gua la, sebab gua sudah tanya expert-expert semua, semua cakap jalan projek. Diaorang cakap rakyat sporting punya, rakyat paham. Diaorang cakap rakyat sudah biasa hidup susah tapi diaorang tak pernah jadi tak adil sama diaorang la. Betol jugak la beb.

Lu orang sudah biasa susah, sudah biasa tak makan, memang tak dak Mercedes punya jadi kalau susah lebih sikit tentu lu orang tak kisah. Tapi member-member gua tu, mana pernah hidup susah beb? Diaorang banyak Mercedes dengan bini beb. kalau tak dapat projek siapa nak bayar hutang Mercedes tu beb. Siapa nak tanggung bini-bini diaorang beb. Lu sanggup ka kalau sebab lu punya pasal diaorang bercerai berai? Tentu lu tak sanggup, gua tau punya.

Gua cakap sama lu orang ha, ini jam gua kasi naik sikit tapi bila itu minyak turun punya time, gua sumpah sembelih ayam hitam, gua mesti kasi turun itu harga punya. Sumpah panah lintaq beb.

Tapi ha beb gua kasi naik ini, gua kasi sikit gule-gule sama lu orang la. Ala ada la sikit rebate gua kasi la. Nanti gua cakap la apa rebate mau kasi.

Oh satu lagi beb, itu TNB hari-hari kacau sama gua la mintak naik tariff. Dia cakap kalau tak kasi naik tariff dia mau charge gua punya elektrik. Fuh mana buleh beb. Gua PM, mana buleh diaorang charge? Malu la beb kalu PM kena bayaq so gua cakap sama diaorang naik la berapa banyak diaorang mau kasi naik tapi gua punya rumah gua mau free. Lu orang tak marah kan?

Aduh!

10 comments:

MANTRA said...

1. ...gua ingat gua ni kena sumpah la beb...SENDIRI KENA SUMPAH KOT!!!

2. Last-last gua panggil semua member-member gua.. LU KAKI SAMSENG ATAU DIA ORANG KAKI SAMSENG.. LU MEMANG TAK BOLEH JADI TAI KO.. SIKIT2 TANYA OLANG.. SIKIT2 TANYA OLANG

3. Lu orang sudah biasa susah.. APASAL TAK BAGI BOM AJA INI MALAYSIA.. INI MACAM LU TAKKAN SUSAH.. BOLEH TIDOQ LAGI LAMA

4. Lu sanggup ka kalau sebab lu punya pasal diaorang bercerai berai?.. MAU TANYA SIKITLAH.. BINI NO BELAPA?

5. MAU BIKIN MACAMANA.. TAPI SATU GUA MINTA.. BILA LU BERHENTI NANTI EH.. LU JGN MCM ITU TUN M.. NANGIS2 KUAT PUNYA.. MALUUUU.. CUCU IMAM JANGAN NANGIS.. KITA RAKYAT PUN TAK NAK NANGIS.. TAPI AAAHH... NANTI KITA SATU MALAYA.. PARRRTIIIII!!! LU JANGAN MARAH PULAK

miss cloudy said...

g keje balik umah dok diam2,esok g keje lagi...cukup bulan byr utang

Kata Tak Nak said...

Mantra,
Ala Mantra lu marah sama gua ka? Gua Imam tau nanti lu kena tulah. Sekarang diorang meeting mau terima Mazhab Hadhari lagi lu tak mau respect sama gua.
Wah tak macam itu mamak mader punya. Lu nampak tak itu hari dia nangis kak Pidah pi peluk dia, sekali dia sudah gelintir la gua cakap lu.

Kata Tak Nak said...

miss cloudy,
Ha macam itu la gua cakap ubah cara hidup. Kalu mau lagi best, jangan hidup terus gerenti tak susah. terer dak gua nasihat orang.

MANTRA said...

Salam cikgu..
Tak marah tapi x sabar mau party.. mau nyanyi:
FOR HE'S A JOLLY GOOD FELLOW
FOR HE'S A JOLLY GOOD FELLOW
FOR HE'S A JOLLY GOOD FELLOW
WHICH EVERYONE WILL DENY!!
WHICH EVERYONE WILL DENY!!
... AND SO SAY ALL OF US!!

http://mantra-indeeptots.blogspot.com/

Anonymous said...

Apa pun lu turun la, balik Kepala Batas tanam kacang.Lu punya muka gua sudah banyak binci. Lu jadi PM mesia sudah banyak suwey. Rakyat sudah tak mau sama lu, lu bikin kita susah. Makan pun susah, hidup lagi susah. Suwey siau lu.

Ydiana said...

Cikgu

I do believe that's what actually transpires, minus the 'lu gua' languange la. Right now his misssion is to clear his family and cronies to get all the projects before he has to step down. And when that time comes, nobody can 'kacau' their projects. Leeches...

Kata Tak Nak said...

Mantra,
Oh he is a jolly good fool alright.

Kata Tak Nak said...

anonymous,
Sorry dia tak balik KB dah, dia akan balik Perth bukak kedai Hadhari nasi Kandaq.

Kata Tak Nak said...

Yd,
That is why they are still stubborn about spending so much money for the so-called development projects.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive