Wednesday, 11 June 2008

Lagi Elaun

Berikut adalah senarai terbaru elaun-elaun rahsia untuk Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri , Menteri Cabinet dan Timbalan Menteri.

Maklumat ini dibekalkan oleh Awang.


 

Jenis Elaun

Perdana Menteri

Timbalan PM

Menteri

Timbalan Menteri

Sabun

RM15,000

RM12,000

RM9,000

RM6,000

Elaun Shampoo (Hamid Albar dapat separuh saja)

RM15,000

RM12,000

RM9,000

RM,6,000

Elaun Gunting Rambut trim misai, cabut bulu ketiak dan bulu hidung)

RM10,000

RM7,000

RM,4,000

RM2,000

Elaun garu perut, kaki dan pungkoq

RM5,000

RM3,000

RM1000

RM500

Elaun Maki (sebab banyak kena maki oleh rakyat)

RM25,000

RM18,000

RM,12,000

RM7,000

ELaun curut dan rokok

(elaun arak dibayar bawah kaunter)

RM10,000

RM9,000

RM7,000

RM5,000

Elaun konspirasi (untuk mereka yang rancang konspirasi untuk jatuhkan musuh. (Dimulakan pada selepas tahun 1996)

RM1,000 sejam

RM1,000 sejam

RM800 sejam

RM500 sejam

Elaun alat pengesan cctv (dimulakan selepas kes CSL)

RM15,000

RM12,000

RM,10,000

RM8,000

Elaun menipu (untuk ganti dosa menipu rakyat- mesti tunjuk bukti tape atau video)

RM5,000 bagi setiap penipuan

RM3,000 bagi setiap penipuan

RM1,000 bagi setiap penipuan

RM800 bagi setiap penipuan

Elaun kurang tidur

-tiada-

RM3000

RM2500

RM2000

Elaun perjalanan semasa cuti

RM100 sekilometer

RM80 sekilometer

RM50 sekilometer

RM25 sekilometer

Elaun queen control

RM10,000

RM35,000

RM5000

RM3000


 

Ini saja yang Awang dapat bekalkan tapi dia masih berusaha.

25 comments:

hantutelur said...

Satu lagi, Che Gu, mungkin Awang terlupa atau dimasukkan ke kategori lain -- Elaun Buat-buat Tengin. Kata pi la apa pun, depa buat tengin je... macam tak buat salah pun. Elaun ni Ahli Parlimen pun dapat.

Mr. Right said...

Muahahhaa... jenuh la aku fikir cammana nak kutuk elaun menteri yang banyak tu. Alih2 kau dah buat. Damn funny...

Takkan Awang tak sertakan jumlah Elaun Anak Beranak? Siapa menteri yg ada ramai dapat lebih, yg takde anak tak dapat apa2. Pak Lah dapat lebih sebab dia tulis KJ sebagai anak sendiri bukan menantu.

cakapaje said...

Salam Cikgu,

PM: Cikgu, cek tau hang selalu kutuk cek, takpa. Tapi, hang kasilah cek can...hang kasi elaun tidur...tu saja nikmat cek membiri biri negara ni. Kalau hang kasi, boleh le cek simpan untuk hari pencen cek nanti.

Kata Tak Nak said...

Hantu
Oh yang tu ka? Yang tu kita panggil elaun buat bodoh. Tapi buat bodoh tu kira natural la dengan depa.

Kata Tak Nak said...

Mr. Right
Ya jugak no. Elaun anak bith yang halal dan tak berapa halal.

Kata Tak Nak said...

Shah,
Kalau elaun untuk banyak tidoq baru dia buleh dapat, tapi elaun kurang tidoq dia tak buleh dapat la.

Zawi said...

Cikgu,
Now they will be reduced by 10 percent but lots more balance of course.

Kerp (Ph.D) said...

hehehehehehe...serious la cikgu, this is extremely hilarious. pecah perut ketawa, especially elaun shampoo tu...if only our best friend uncle samy still in the cabinet, he may also get half. everyone knows, he cant cheat.

rastom said...

Elaun pisau cukur kena tengok juga, kalau tidak jadi macam menteri yang meraba raba sambil layan Jack Daniels.

Kata Tak Nak said...

Pak Zawi,
That is what gets on my nerve, a measly 10 % and they are making a big deal out of it.

Kata Tak Nak said...

Kerp,
Yes, if Samy is around then there will be elaun polish kepala.

Kata Tak Nak said...

Rastom,
Dia rasa janggut dia macam tu dia handsome la. Cis, aku pun ada janggut macam tu dan aku tau aku kurang handsome sikit pada Tom Cruise.

Justice said...

Saya ada satu lagi. Elaun membeli bahan letupan, tapi hanya sah untuk portfolio TPM sahaja.

Kata Tak Nak said...

Justice,
Hmm bagus elaun tu. kesian kat dia, takkan nak guna duit sendiri

tokasid said...

Samy:

Deiy! Ex minister tada elaun ka?Saya isekarang tada kirja tapi misti itu kasi elaun juga laa...elaun worang tada menang.

KJ: Daddy...elaun menantu tak ade ke?

Hisham: Boss, I nak elaun make up tau...kalau tak I cubit you.Auwww...

Brengali: Ambo mau elaun lompak si katok lompak

gongkaukau said...

I like the elaun kurang tidur and elaun queen control parts! Hehehehe...

You have really hit the nail, Cikgu! Syabas.

hani nasution said...

hahaha..kelakau..kelakau..elaun garu perut pon ada ekk...padan la depa dok angau nak jadi MP..hahaha korek..korek..korek...korek lagi..!!

Kata Tak Nak said...

Doc,
Lepaih ni elaun masuk jawi anak pun depa nak bagi.

Kata Tak Nak said...

gongkaukau,
Thanx. The amount they get is sinful.

Kata Tak Nak said...

hani,
These allowances are peanuts to them. The big money comes from all those contracts.

Ydiana said...

Ya rabbi...but I won't be suprised if one of them come across this article, and said.."Hey, good idea! Let's implement this!"

Kata Tak Nak said...

Yd,
For what you know, they are already getting this and many others.

acciaccatura said...

salam chegu,
LOL! Adoiii...pecah perut.
Elaun botox ka, tempe ka, ada kot chegu? kalau ada berapa no?

Kata Tak Nak said...

Accia,
Ya tak ya jugak, tak teringat pasai elaun botox dengan tempe.

zewt said...

hahahahaha... kelakar!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive