Saturday, 1 May 2010

Lari, Lari Monyet Dah Mengamuk.

Alahai ada sekoq monyet Kepala Bataih, tempat lahirnya Tun Tidoq, kata dia nak bunuh Tok Guru Nik Aziz. Tergelak bulu ketiak aku bila aku baca cakap monyet yang baru belajaq melancap tu.

Yang tu dah memang perangai depa dah. Cakap punya lah gah, apa nama, seropa ketua pemuda depa tu si apa nama tu, ha, kerri. Alah Kerri Ketua Pemuda yang takdak jawatan tu. Alah takkan tak tau, Keri yang merangkap Pengerusi Biro menyemak tu?

Ni Syeh! pi la balik rumah tolong mak pak hang buat kerja di bendang tu, atau pun pi lah kutip botoi-botoi kosong, paper paper lama dan juai. Tok sah dok mai tunjuk act la sini.

Nak bunuh orang kunun, tengok kucin pun lari lintang pukang, nak bunuh orang kunun. Ni bukan apa, bila dia buat macam tu dia ingat orang nanti dok perati kat dia la, baru la cepat dapat naik, baru la cepat dapat kontrak.

Ni mangkok!!! Hang mau kontrak? Ha, mai rumah aku, aku bayaq hang tolong pam jamban yang tersumbat tu. Jangan la buat tak reti pulak, bukan hang memang kerja pam jamban ka? Alah jangan la dok malu pulak, muka hang pun macam lubang jamban, mai mai, aku bayaq.

Awang oi, mai sini sat dengaq sat cakap Pak Lang hang ni. Mak Pak hang tak beranak hang nak suruh bunuh orang. Mak Pak hang beranak hang suruh hang jadi manusia, bukan jadi monyet, yang hang pi jadi monyet tu pasai apa? Awak la gedaok sangat hang ni?

Kalu teringin sangat nak bunuh Setan, pi Putrajaya tu, sana banyak sangat sangat setan dok melewaq. Lani hang dok rumah elok-elok, tengok Astro Chanell 616. Kalu boring gamaknya, hang panggil Saiful ajak dia main masak-masak.

12 comments:

Pak Long said...

Tuan,
Pak Long rasa teloq dia pun tengah dok kecut ni...

Kerp (Ph.D) said...

Budak bangang berhingus macam tu la cikgu. Ckp lebat sampai nak membunuh. Kalau boleh malas layan budak mentah ni tapi pihak berkuasa kena la ambik tindakan, tak boleh si awang ni lepas mcm tu je.

Ah Win said...

darah sunat tak kerin lagi ada hati nak bunuh orang

Anonymous said...

Salam cikgu,
Ni lah cikgu kita kata budak kurang ajaq. Duk kat sekolah dulu tak mau belajaq. Ketegak sungguh. Mau lawan cikgu saja. Balok liat. Lah ni kerja lain tak ada kunun nak bunuh ohrang pula. Pilah! Mangkuk hanyun betul! Tengok dalam cermin dulu. Just my 2sen cikgu.

Anonymous said...

si Benggap Lah baru nak relak kat kampong tengok jagung nak belajar tumbuh, dah kena balon si
MahaFiraoun siang malam. jadi Benggap pon susah di zaman moden nih, lebih lebih lagi kalau duduk kat kampong.

Firaoun Firaoun yang duduk high opis siang malam tibai duit rakyat buta buta buat apa ek? pukul teloq aje ke... kalau dah tu, kesian teloq sebab tak leh pancut minyak dah....

bahlol yea.

cakapaje said...

Salam,

Lor...awat lah hang pi cakap camtu. Terkedu budak tu no. Tapi cek sokong tang last tu - dok sughoh dia main sama Saiful. Tak kisah lah nak main masak ka nak main apa. Oops! :D

Kata Tak Nak said...

Pak Long,
Bukan kecut, hilang teghoih.

Kata Tak Nak said...

Kerp,
AG nanti kata, tak cukup bukti.

Kata Tak Nak said...

Ah Win,
Dia tak bersunat lagi kot?

Kata Tak Nak said...

Anon 23:28
Ini bukan kurang ajaq, ini ajaran sesat.

Kata Tak Nak said...

anon, 2:00
Tibai duit rakyat tu dalam job specification depa.

Kata Tak Nak said...

Shah,
Depa main buat buat anak kot? Mana buleh, dua dua pompuan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails